måndag 9 oktober 2017

Ponnykul & Djurkul på Dansered Södergård för barnen som är på Södergårdens familjedaghem/pedagogisk omsorg

Ponnykul & Djurkul på Dansered Södergård för barnen som är på Södergårdens familjedaghem/pedagogisk omsorg. Vi följer läroplanen för förskoleverksamhet och är godkända av Göteborgs kommun & skolinspektionen & miljöförvaltningen i Göteborg. Vi arbetar med ”hållbar utveckling” och 2015 blev vi godkända ”Grön flagg”
På "Djurkul" får barnen lära sig om gårdens alla djur. På våren föds kaninungar, kycklingar och föl. Barnen får ta del i skötseln. Vi plockar ägg och bakar och vi provar på att rida våra snälla shetlandsponnyer när tillfälle ges. Vi är pratar om färger, räknar, mäter och väger ex. när vi hämtar hö och foder till djuren, vi räknar höns & ägg (och bakar av äggen) Vilka färger har djuren?

Respekt, Empati, Djur, Etik

Tanken är alltså att utbilda barnen vid tidig ålder hur man respekterar djur och de får lära sig att ha empati för djuren. Det är inte alla barn som har möjlighet att ha ett husdjur och därför inte får lära sig hur man på rätt sätt tar hand om och bryr sig om djuret  

Vi myser med djuren, plockar ägg,  matar  djuren m.m. 
Med vuxen närvaro så blandar vi  lek med kunskap för att lära oss om djuren och dess skötsel. Säkerhet är viktig för oss!